Biografi

Vart allting startade

Det är en stekhet sommarkväll i Visby. Klockan närmar sig åtta, men solen har inga planer att gå ner än på ett par timmar. På en uppfart mitt i stan ryker det från en alldeles för varm klotgrill. De som skulle passa på hamburgarna är upptagna i någon form av jongleringstävling med en halvpunkterad vollyboll. På baksidan dukar några upp såser och öl på ett plastbord. Det är här det hela tar fart. Diskussionerna om vem som är bäst på fotbollsgolf, vem som har gjort en hole-in-one och hur kul det är med vanlig golf trots att bara en i gänget innehar grönt kort. Kolet i grillen lyser nu orangeröd och hamburgarna är slut, likså ölen. "Vi borde ta en runda fotbollsgolf imorgon" konstaterar någon, "eller en runda riktig golf" hörs från andra sidan bordet. Det är precis då som varje enskild idé börjar smälta samman, Golf, Fotbollsgolf, Diskgolf, en heldag, öl, straffjärn, lagkläder, vinnarmiddag. "Vad ska vi kalla det?"undrar någon, "Vi ska kalla det Ryder Cup". De sju vännerna behövde en åttonde deltagare för att kunna bilda tvåmannalag, "jag vet en som alltid är på" säger en utav de sju gossarna, "jag ringer honom direkt!". Ett kort telefon samtal avslutas genom att man hör de ekande orden från mobiltelefons högtalare "jag är på, vi kör ba!". Resten är som det brukar heta historia.

Tävlingen

Tävlingen går av stapeln en dag varje år någon gång mellan vecka 28 och vecka 30 på Gotland. De 8 deltagarna delas in i 4 lag där målet är att skapa nya konstilstioner varje år*. Varje lag har sen ett ansvar att hitta matchande kläder för en heldags idrottsaktiviteter, samt införskaffa sportdryck. På den gemensamt valda dagen så samlas samtliga deltagare på en förutbestämd plats klockan 08:00. Där väntar bussen som ska transportera de tävlande. Resan går därefter till första grenen på agendan som varje år är Golf, efter lunchtid reser de sedan vidare till minigolfen och senare på eftermiddagen den avslutande fotbollsgolfen. Efter en uppfräschning och ombyta så hålls det en vinnarmiddag på kvällen, där de vinnande paret bjuds på mat och dryck.

Varje år har det funnits nya vänliga individer som har offrat en heldag för våran skull, i hyrd minibuss eller i eget fordon. Dessa personer tackas det varmaste varje år och bjuds på en middag. Men beröm för dessa gärningar kan aldrig bli för stora så Tack Felix, Tack Jocke, Tack Puff'n och Tack Bill och Eva för erat engagemang i det som vi håller så kärt.